Selvomsorg mod stress

Når du viser tegn på stress, kan det være fordi, du har glemt dig selv. Er du pårørende, er du særligt udsat, for det er naturligt at give og give og give til den, som er ramt af fx sygdom. Føler du stress pga. dit arbejde, kan du læse mere fx hos Psykiatrifonden

Men hvordan kan du blive ved at give, hvis du ikke passer på dig selv?

Symptomer på stress ser meget forskellige ud: Hovedpine, hjertebanken, ændret adfærd, vrede, indesluttethed, apati, lyst til at rejse væk, ligegyldighed, dårlig nattesøvn osv.

Har du den type symptomer over længere tid, er det NU du skal tage dig selv alvorligt. Det er NU du skal yde omsorg for dig selv.

Selvomsorg er kilden til dine ressourcer. Selvomsorg er optankning af energi. Selvomsorg er nødvendigt.

Selvomsorg kan også se meget forskelligt ud: Hvordan ser selvomsorg ud for dig? Hvad giver dig energi?

Da jeg selv var nede pga. sygdom og stress, lavede jeg en liste, som hænger på mit køleskab. På den måde bliver jeg hver dag husket på, hvilke handlinger der giver mig energi på kontoen. Listen indeholder fx at lave sund og lækker mad, læse en skønlitterær bog, gå ture i naturen, meditation, træning.

Hvordan ser din liste ud? Hvad skal der til, for at du trives og har det godt?

Og nej, det er IKKE egoistisk at tænke på dig selv – det er NØDVENDIGT!

Har du brug for støtte i din proces? Kontakt mig, så finder vi sammen ud af, hvad du har brug for.

Nyt fra bloggen

I min blog kan du læse om coaching og yoga. Jeg deler ud af mine synspunkter og erfaring med begge dele. Og lidt om livet som helhed.