Kære pårørende, husk at DU er vigtig!

Hold nu op, hvor bliver vi gode til at yde omsorg for andre, når vi er pårørende. Og det skal vi selvfølgelig være – det giver nemlig mening.

Men hold nu op, hvor bliver vi også gode til at forsømme os selv, når vi er pårørende. Vi glemmer ofte fuldstændigt at tage vare på vores egene behov. Måske bliver du ovenikøbet fyldt med skam, når du tilgodeser dig selv frem for den, som er berørt?

Her kan du læse om, hvordan du på en simpel måde, kan huske dig selv på at DU er vigtig.

Hvordan ser egenomsorg ud i praksis?

Når jeg mærker efter, så kan egenomsorg se meget forskellig ud for mig. Derfor øver jeg mig hele tiden i at mærke, hvad jeg har brug for netop i dag for at tanke mine ressourcer op. Jeg ved fx at træning er vigtigt for mig. Når jeg træner, kommer jeg af med ophobede frustrationer samtidig med, at jeg ”sætter ind på bankkontoen” i form af en stærk og velfungerende krop. Det er også egenomsorg for mig at læse en bog, at gå en tur, at have en stille meditationsstund eller være i naturen.

Lav en brainstorm og gør den synlig

Mine dage er forskellige. Derfor ser egenomsorg også forskelligt ud for mig fra dag til dag. Derfor har jeg lavet en brainstorm og en liste, som hænger på mit køleskab. På den måde bliver jeg hver dag husket på at have fokus på mine egne behov.

Når du er pårørende, skal du efter min mening have fokus på egenomsorg. Særligt, hvis du har udsigt til, at din rolle bliver langvarig eller måske permanent. Så jeg vil opfordre dig til at sætte tid af til at besvare disse spørgsmål:

  • Hvad er ”egenomsorg” for dig?
  • Hvad skal du gøre, for at egenomsorg bliver en del af dit daglige liv?
  • Hvordan vil du huske dig selv på at leve med fokus på egenomsorg?

Husk, at du altid kan få min hjælp til at komme videre, fx med coachende samtaler, som har fokus på dig og dine behov.

Nyt fra bloggen

I min blog kan du læse om coaching og yoga. Jeg deler ud af mine synspunkter og erfaring med begge dele. Og lidt om livet som helhed.