Helterejsen

Helterejsen

Længslen efter forandring buldrer inden i dig, men du formår ikke at komme videre. Hvad er det der sker (eller ikke sker 😉)? Hvorfor kommer du ikke i gang med det, som trækker i dig?

Helterejsen er et coaching-værktøj, jeg holder rigtigt meget af. Uanset om forandringen er selvvalgt, eller du står i en krise, så kan Helterejsen give dig en ramme til at forstå, hvad der sker med dig når du er i en transformationsproces.

Tænk på en helt i næsten enhver historie, eventyr eller film du har set. Helten begiver sig væk fra det kendte, drages af noget ukendt, går igennem en masse prøvelser og kommer ud på den anden side med nye indsigter og perspektiver, en ny livserfaring til gavn for alle omkring.

Det er Helterejsen.

Helterejsen tager udgangspunkt i Joseph Campbells forskning på tværs af myter, religioner og samfund. Det er et fantastisk værktøj, som giver forklaring på, hvorfor det kan være svært springe ud i noget nyt, hvilke prøvelser, du kan møde undervejs, hvad der kan støtte dig – og hvorfor der ikke er nogen genveje, når det handler om personlig udvikling. Du må selv gå vejen.

Længslen i dig

Længslen bor i dig. Det er naturligt at længes. Vi stræber alle efter tilfredshed, mening, lykke. Så vi længes efter at forandre og forbedre. De største transformationer foregår oftest på ”indersiden” – din personlige udvikling. Det er ikke de ydre forandringer, som skaber tilfredshed, mening eller lykke. De ydre forandringer er blot en konsekvens af det, som foregår inde i dig. Dine erkendelser og din øgede bevidsthed udvikler dig, giver dig flere perspektiver og dermed flere handlemuligheder i livet.

For nogle mennesker føles det naturligt at kaste sig ud i noget nyt, hvor enden på det er ukendt, og hvor vejen bliver bygget, mens du går på den. For andre føles det angstprovokerende at skulle bevæge sig ud af comfortzonen.

Ud af comfortzonen

Hvis det, som kalder på dig, bliver stærkt nok, så er du nødt til at bevæge dig uden for din comfortzone. Ud hvor vandet er dybt, ud hvor du møder dig selv og dine omgivelser på en helt ny måde.

En dag møder du et menneske eller læser en bog, hører et stykke musik eller har en særlig oplevelse – og du ved, at det er tid, at det er nu, du skal følge din længsel. Virkningen er som en mentor for dig, en som viser vej, støtter dig og fortæller dig, at det du mærker er helt rigtigt. Du skal den vej.

Prøvelser, venner og fjender

På din vej vil du møde prøvelser. Mennesker, som forsøger at hale dig tilbage, hvor du kom fra. Tvivl, tristhed og opgivenhed. Der vil være frustrationer og tilbageslag. Men du ved inderst inde, at du er på rette vej. Din længsel efter en anden form for tilværelse, nye perspektiver og en ny fornemmelse indvendigt er helt rigtig. Du kan ikke gå tilbage, hvor du kom fra. Du er nødt til at fortsætte. Undervejs møder du venner og fjender, indre drager og dæmoner. Du må kigge dybt i dig selv for at komme videre.

Forløsningen og dit nye liv

En dag ser du lyset. Du kan mærke, at forandringen er ved at manifestere sig. Den er ved at blive en del af dit nye jeg. Du integrerer det nye og mærker, at det føles rigtigt. Den længsel, du havde, har fået liv. Du lever det liv, du drømmer om, og forløsningen er stor. Du har fået en ny comfortzone. Når du møder mennesker, vil du møde dem på en ny måde. Du vil stå fast på, hvem du er nu og samtidig være i stand til at møde andre (fra din fortid) med respekt og indsigt. Alt hvad du har lært, vil du give videre til dine omgivelser.

Livskriser

Nogle gange vælger vi ikke selv forandringen. Vi bliver derimod kastet ud i den, når livet spænder ben for os i form af en livskrise, fx skilsmisse, sygdom, dødsfald, afskedigelse. Her kan Helterejsen også være en hjælp til at komme videre og forstå, hvad det betyder, når vi rykkes ud af comfortzonen og tvunget til at tage turen rundt i Helterejsen.

Inspirationstimen – lær om Helterejsen

Søndag den 18. september kan du deltage i inspirationstimen kl. 19-20. Her underviser jeg i Helterejsen og giver inspiration til, hvordan du kan bruge den til at forstå din egen situation.

Deltagerantal begrænset til 20 personer. Vi har kamera tændt for større nærvær og bedre dialog. Ingen optagelse af undervisningen. Det koster 95 kr. at deltage. Tilmelding her.

Nyt fra bloggen

I min blog kan du læse om coaching og yoga. Jeg deler ud af mine synspunkter og erfaring med begge dele. Og lidt om livet som helhed.